Fas Büyülü Kraliyet Kentleri Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – CASABLANCA

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Pegasus Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile  buluşma. Pegasus Hava Yollarının PC 651 sefer sayılı uçuşu ile 20.15’de Casablanca’ya uçuş. Yerel saat ile 23:20’de varış ve Casablanca’ya hareket. Varışımızı ve pasaport işlemlerimizi takiben havalimanında yerel rehber ve tur aracımız ile  buluşacağız. Aracımızla Casablanca’da yer alan otelimize hareket edecek, otelimizde dinlenmek üzere odalarımıza yerleşeceğiz.Geceleme otelinizde.



2 Gün: CASABLANCA / RABAT / MEKNES

Sabah kahvaltısının ardından Casablanca şehir turu için otelden hareket ediyoruz.Düzenli koloniyal ana caddeleri ile Afrika’nın en büyük kentlerinden Beyaz Şehir Casablanca’yı Birleşmiş Milletler Meydanı ve V. Muhammed Bulvarı panoramik turu ile başlıyoruz. Ardından meşhur Hassan Camii’ni göreceğiz. 200 metreyi bulan dev minaresi ile Atlas Okyanusu üzerine inşa edilmiş anıtsal yapıyı fotoğraflayacak, Atlas Okyanusu sahilinde yer alan Corniche(Korniş)  kordon boyunda gezeceğiz. Öğleden sonra bir dönem Fas Sultanlığına başkentlik yapmış Meknez şehrine geçiyoruz. Güzergah üzerinde arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği modern Fas Krallığının başkenti Rabat şehrini (25 Euro) gezebilirler. Buregreg nehrinin okyanusa dökülen geniş deltasında, Afrika kıtasından Endülüs İspanya’sına yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat, bir dönem korsanların hüküm sürdüğü bir kaleye dönüşmüştür. Fransız koloni döneminde tekrar başkent ilan edilmiş döneminin en modern binaları ile süslenmiştir. Başkent olma özelliğinin yanı sıra koloniyal mimarisi ve Udaya kalesi ile Fas Sultanlığını ziyaret edenlerin önemli duraklarından birisidir. Turumuza bakanlıklar vb. önemli art deko binalarla süslü Muhammed V caddesinden geçerek, V. Muhammed’in anıt mezarı ve Hassan kulesi ile Endülüs camii kalıntılarını gezeceğiz. Günün en keyifli anlarından biri, şüphesiz Udaya kalesinin daracık sokaklarından geçerek ulaşacağımız Moresk Kahvede vereceğimiz nane çayı molası sonrası Meknez’e hareket.  Akşam yemeğini otelimizde alıyoruz.Geceleme otelinizde.



3 Gün: MEKNEZ / FEZ / MEKNES

Sabah kahvaltısının ardından Meknez şehir turu için otelden hareket ediyoruz Fas tarihinin efsane sultanlarından Mulay Ismail tarafından önce ordugah ve saray olarak inşa edilmiş ardından 16. Yüzyılın yeni başkenti olarak imar edilmiş Meknez şehrinde serbest zaman. . Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Fez / Meknez Fez Medinasi / (50 Euro) turuna katılabilirler.Dünya üzerinde Doğu kültürünün en güzel şehir kapısı olarak bilinen (Bab) Mansur kapısı ve meydanını ziyaret edeceğiz ve İslam dünyasının bir dönem lider şehirlerinden, ilim merkezi kabul edilen günümüze neredeyse el değmeden ulaşmış tek arap ortaçağ kenti olan Fez şehrine gideceğiz. Endülüs’ün kutsal bilim merkezlerinden Fez şehrini gezmeye Borj tepesine çıkarak başlıyoruz. Fez şehrinin bölgeye yerleşen ilk Müslümanlar tarafından kuruluşunu dinliyor, bilgi alıyor, şehir manzarasını seyrediyoruz. Fez medinasında yapacağımız yürüyüş   ortaçağa yapacağımız bir zaman yolculuğuna dönüşecek. Gezimiz, Mellah Musevi Mahallesi ve Endülüs semti, Karavin Camii ve Medresesi, Neccarin Çeşmesi ve Attarin Medresesi ile devam ediyor.  Akşamüzeri  binlerce yıllık geleneksel üretimin devam ettiği deri tabakhaneleri, Fez çarşısı İstasyon görülecek yerler arasındadır.Tur sonrası otele transfer.Akşam yemeğini otelimizde alıyoruz.Geceleme otelinizde.



4 Gün: MEKNES / MARAKEŞ

Sabah kahvaltısının ardından Güneyin İncisi olarak bilinen Marakeş şehrine geçiyoruz. Öğleden sonra varacağımız Marakeş şehrinde dünyanın en egzotik yerlerinden kabul edilen Jma El Fna meydanı ve Marakeş tarihi medinasını keşfedeceğiz. Gerçek bir 1001 gece masalı sahnelenen bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma El Fena Meydanı ve hemen yanında yer alan dev bir labirente benzeyen çarşıları gezeceğiz.Akşam üzeri Marakeş’de otelimize yerleşiyoruz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceğiz.Chez Ali Berberi Gecesi Ekstra turu’na katılabilir.(55 Euro) (Akşam yemeğini de burada alacağız.) Tura katilmayan misafirlerimiz aksam yemeklerini otelde alabilirler. Geceleme otelinizde..



5 Gün: MARAKEŞ

Sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Essaouira ve Argan şehir (55 Euro) turuna katılabilirler. Atlas okyanusu kıyısında yer alan eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidiyoruz. Marakeş’den uzaklaştıkça dünya üzerinde nadir bulunan Argan ağaçlarını görecek yol boyunca kurulan Argan yağı kooperatiflerini ziyaret edeceğiz. Unesco tarafından “Dünya Mirası” ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız Atlas okyanusu kıyısında, bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir. Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medinası keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri birçok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy da avrupalı bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas okyanusunun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and gentlemen filmindeki gibi).  Kilometrelerce uzunluktaki kum plaj her sene uluslararası dalga sörfü yarışmalarına ev sahipliği yapar. Kilimler, yöreye has ağaç işi eşyalar,deri işlemeler, rengarenk tablolar; tarihi ve canlı çarşısındaki dükkanlarda alışveriş oldukça keyiflidir.  Tur sonrası otele transfer.Akşam yemeği ve Geceleme otelinizde.



6 Gün: MARAKEŞ-CASABLANCA-İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Berberi köyleri ve Yves Saint Laurent bahçeleri ( 45 Euro) turuna katılabilirler. Urika Vadisi & Yves Snt Laurent Marakeş şehri ile Atlas dağları arasında sıkışıp kalmış ve yüzyıllardır zamanı durdurmayı başarmış bir vadi. Renklerin yarattığı karşıtlık, Atlas dağlarının yamaçlarına asılı duran berberi köyleri, sizi şaşırtacak. Berberi köyleri, geleneksel dükkânlar ve köy evlerini gezecek gezi boyunca fotoğraf çekmeye doyamayacağız. Öğleden sonra döneceğimiz şehir merkezinde Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem ikametgah olarak kullandığı, 20. yy başında Fransız ressam Majorel tarafından oluşturulan özel bahçeyi gezeceğiz. Günümüz yeniden Afrika kıtasının en hareketli şehir meydanı Jma El Fna ve SUK adı verilen şehrin kapalı çarşı gezisi sonrasında serbest zaman ve rehberimizin belirleyeceği satte Casablanca Havalimanına hareket. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Pegasus Hava Yollarının PC 652 sayılı tarifeli seferi ile saat 00.20’da İstanbul'a hareket.



7 Gün: CASABLANCA-İSTANBUL

 Yerel saat ile 07.00’de İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    AVANTAJLI EKSTRA TUR PAKETİ !!!
    • BAŞKENT RABAT TURU 
    • FEZ MEDINASI 
    • ESSAOUIRA TURU 
    • URİKA VADİSİ VE YSL BAHÇELERİ 
    • CHEZ ALI GECESİ 
     
    TOPLAM 235 EURO YERİNE 195 EURO !!!
     
    • GEZİ MERKEZİ, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. 
    • Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak Bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.
    • Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.
    • Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan GEZİ MERKEZİ sorumlu tutulamaz. 
    • Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden GEZİ MERKEZİ sorumlu değildir. 
    • Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz. 
    • Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, GEZİ MERKEZİ'nin sorumluluğunda değildir. 
    • Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. 
    • Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir. 
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler  gerçekleştirilebilir. 
    • Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. 
    • Yol üzerinde alternatif turlar gruptan en az 6 kişinin katılımı olduğu taktirde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir. 
    • Fuar, kongre, seminer gibi yoğun dönemlerde ki otel konaklamaları şehir dışında yapılabilir. 
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından GEZİ MERKEZİ sorumlu tutulamaz. 
    • Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir. 
    • GEZİ MERKEZİ, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. 
    • 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır. .
    • Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz.
    • Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir. 
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
    • İptal ve değişiklik durumunda “GEZİ MERKEZİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ” geçerlidir.

    İptal Şartları
    https://www.ultraherseydahil.com/fas-buyulu-kraliyet-kentleri-turu

    Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:34/1 Kadıköy - İstanbul
    0216 414 59 59


    Bu çıktı 25.04.2024 20:01 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.