Baştan Başa Balkanlar Turu - Lüks Otobüsler İle - Ekstra Turlar Dahil Tur Programı

 İSTANBUL’DAN OTOBÜS İLE 7 GECE 9 GÜNDÜZ

 ( 3 Nisan 2020 Akşamı Kalkış – 11 Nisan 2020 Dönüş )

‘’ OSMANLI ‘NIN HATIRALARI ve  EŞSİZ ADRİYATİK KIYILARINA YOLCULUK ‘’

► 8 ÜLKE ► 5 BAŞKENT ► 23 ŞEHİR/İLÇE


YUNANİSTAN (1) ( Dedeağaç, İskeçe, Kavala, Selanik ) KUZEY MAKEDONYA (2) (Üsküp, Teteova, Struga ,Ohrid)  ARNAVUTLUK  (Elbasan, Tiran, İşkodra) KARADAĞ ( Budva, Kotor ) - HIRVATİSTAN ( Dubrovnik ) BOSNA HERSEK (2) (Trebinje, Poçitel, Blagaj, Mostar, Jablanica, Konjic, Saraybosna) SIRBİSTAN (1) (Belgrad) - BULGARİSTAN (1) (Sofya, Plovdiv)

 

  • 4* OTELLERDE KONAKLAMA | OTELLERDE; 7 ADET SABAH KAHVALTISI ve 7 ADET AKŞAM YEMEĞİ
  • TÜRKÇE REHBERLİK | TUR SÜRESİNCE ARAÇ İÇİ İKRAMLAR
  • SEYAHAT SİGORTA POLİÇESİ | İLK GÜN SABAH KAHVALTISI
  • MAKEDON FOLKLOR GÖSTERİSİ | BOŞNAK FOLKLOR GÖSTERİSİ
  • MATKA ve OHRİD GÖLÜ TEKNE TURU
  • EKSTRA TUR YOK TÜM TURLAR DAHİL !!
  • YEŞİL PASAPORTA VİZE YOK


 

Kalkış Yerleri: İstanbul Kadıköy Evlendirme Dairesi
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - İPSALA (255 KM)

Turumuzun ilk günü, 21:00'da Kadıköy Evlendirme Dairesi, 21:30'da Mecidiyeköy Migros önü ve 22:00'da İncirli Ömür plaza önü , 22:30 ‘da Isparta Kule Tır Parkı hareketi ile Tekirdağ üzerinden İpsala sınır kapısına yola çıkıyoruz.

Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
Konaklama :  Otobüs yolculuğu yapılacak olup konaklama yoktur.
Varış Saati : Gümrük (kapı) geçiş süresine bağlı olarak tahmini İskeçe varış saati 08:00

Günlük Rota: 3 sa. 7 dk. (255,1 km) Avrupa Otoyolu/O-3 ve E84 üzerinden



2 Gün: İPSALA - DEDEAĞAÇ - GÜMÜLCİNE - İSKEÇE - KAVALA – SELANİK (358 KM)
İpsala sınır kapısında pasaport ve gümrük işlemlerine takiben Yunanistan ‘a giriş yapıyoruz. Otobüste alacağımız kahvaltıdan sonra panoramik Dedeağaç turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turun bitimini sonrasında Gümilcine yolunu üzerinden İskeçe’ye varıyoruz. İskeçe'de otobüs ile yapacağımız panoramik turumuzda; Saat Kulesi, Hagia Sofia Kilisesi (Ayasofya ) ,Plateia Kendriki Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Daha sonra Kavala’ya yola çıkıyoruz. Kavala panoramik şehir turumuzda; Kavalalı Mehmet Paşa Evi, Bizans Kalesi, Pargalı İbrahim Paşa Camii (Saint Nicolas Kilisesi ),Su kemerleri , İmarethane, Kıbrıs Caddesi ve Belediye Binası göreceğimiz yerler arasındadır. İsteyen misafirlerimiz muhteşem Kavala kurabiyesi alışverişi yapabilirler daha  sonra sonsuz Kavala sahilleri eşliğinde Selanik’e hareket. Selanik’e varışımızın ardından Ulu Önder Atatürk’ün Evini ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte buluşma sonrasında panoramik şehir turumuzda; Selanik Kalesi, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli, E.Venezelo ile P.konstantin Heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles ve Elefterios Meydanları göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otelimize hareket. Odalarımıza yerleşme, konaklamamız ve akşam yemeğimiz otelimizde.

YUNANİSTAN:
Yunanistan ya da resmî adıyla Helen Cumhuriyeti, eskiden Hellas, Balkanlar'da bir ülkedir. Yunanistan'ın nüfusu 2017 itibarıyla yaklaşık 10,768 milyon kişidir. Başkenti ve en büyük şehri Atina iken ikinci en kalabalık şehri Selanik'tir. 
Dil: Yunanca
Para birimi: Euro

DEDEAĞAÇ:
19'uncu yüzyılda köye gelen Maroneia ve Makri adındaki iki balıkçı bu küçük şehri kurmuş. Adını, bir meşe ağacının altında yatan, yanmış bir dervişten alan Dedeağaç (Dede-Agats) , 'keşiş ağaç' anlamına geliyor. Şehir 1871 yılında demiryolu bağlantıları ile karadan kolayca erişilebilir hale gelmiş. Zaman içinde liman da hareketlenince, tüccarlar ve esnaf tarafından tercih edilen bir kent olmuş. Deniz feneri adeta bir marka haline gelmiş. 14 Mayıs 1920'de Bulgarlar tarafından serbest bırakılmış ve Yunanistan'ı da büyük uygarlığına katmış olan Büyük İskender anısına (Alexander the Great) 'Alexandroupolis' adını almış.

İSKEÇE:
İsminin eskice kelimesinden türetildiği düşünülen İskeçe, bazı Osmanlı kaynaklarında İskete ve İsketye olarak geçiyor. Yunanlıların ise Xanthi olarak isimlendirdiği şehrin kökeniyse antik kent Xantheia'ya dayanıyor. Gümülcine ve Dedeağaç. İle birlikte Batı Trakya'nın en yoğun Türk nüfuslu bölgelerinden biri olan İskeçe oldukça tarihi bir şehir. Öyle ki şehrin tarihi M.Ö. 800'lü yıllara kadar dayanıyor. 1300'lü yıllarda Türklerin yerleşim yeri haline gelen şehir, Balkan Savaşları esnasında Bulgaristan himayesine geçmiş. 1. Dünya Savaşı'nın ardından ise 1920 yılındaki halk oylamasıyla Yunanistan topraklarına dahil olan şehir, günümüzde etkileyici doğal güzellikleriyle öne çıkıyor.   

KAVALA:                                                                                                                                                       
Kavala Yunanistan'nın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin merkezi olan sahil kentinin adıdır. Osmanlı Devleti döneminde Balkanlar 'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın doğum yeridir.                                                               

SELANİK :                                                                                                                                                     
Selanik, Yunanistan'ın ikinci büyük kenti ve Yunanistan Makedonyasının yönetim merkezidir. Selanik şehrinin bilinen tarihi 2 bin yıldan uzun bir süreyi kapsamaktadır. Romalılar döneminde önemli bir metropolis, Bizans döneminde imparatorluğun en önemli ve en zengin ikinci şehri olmuştur. Ayrıca Osmanlı döneminde de büyük önem teşkil etmiştir. Selanik şehrinde bir çok Romalı, Osmanlı ve Yahudi yapılarına rastlamak mümkündür. Şehrin en önemli üniversitesi Aristotales üniversitesidir. Üniversite aynı zamanda Balkanların en büyük üniversitesidir.

Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
Sabah Kahvaltısı : İskeçe, Kavala arasında alınacak otobüste alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
Öğle Yemeği : Selanik’de serbest zaman içinde yöresel yemekleri yiyebilirsiniz. Tur ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama : 4* veya 5* otellerde konaklanacaktır.
Otele Giriş Saati : Gümrük (kapı) geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 18:30

Günlük Rota :3 sa. 57 dk. (358,6 km) Avrupa Otoyolu/O-3


3 Gün: SELANİK - ÜSKÜP (235 KM)
Selanik’deki otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası Makedonya ‘nın başkenti Üsküp’e yola çıkıyoruz. Şair Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te panoramik tur esnasında göreceğimiz yerler arasında; Üsküp Kalesi, Mustafa Paşa Cami, Kurşunlu Han, Eski Çarşı, Fatih Sultan Mehmet döneminde Vardar Nehri üzerine inşa edilen Taş Köprü, Makedonya Meydanı, Rahibe Teresa Evi, Üsküp Şehir Kapısı, Davut Paşa Hamamı, Çifte Hamam, Osmanlı Bedesteni, Arasta Camii, Kapan Han bulunmaktadır. Öğle yemeği için serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte buluşma sonrasında Matka Kanyoyuna yola çıkıyoruz.Matka Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün batısında bulunan bir kanyondur. Yaklaşık 500 hektar alan kaplayan Matka, Makedonya'nın en popüler açık hava istikametlerinden biridir ve ayrıca içinde birkaç manastır bulunur. Matka Kanyonu içindeki Matka Gölü ülkedeki en eski yapay göldür. Matka Turumuzdan sonra Üsküp’e geri dönüyoruz v otelemize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

MAKEDONYA:
Kuzey Makedonya, resmî adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar'da bir ülkedir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan ile komşudur.
Dil: Makedonca
Para birimi: Dinar

ÜSKÜP:
Üsküp, Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük kentidir. Ülkenin politik, kültürel, ekonomik ve akademik merkezi olan kent, ortasından geçen Vardar nehri tarafından ikiye ayrılır.

• Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
• Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
Öğle Yemeği : Rehberimizin tavsiyesiyle Üsküp’te serbest zamanda ekstra olarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama : 4*  otellerde konaklanacaktır.
Otele Giriş Saati : Turların süresine bağlı olarak tahmini: 18:30

Günlük Rota : 2 sa. 51 dk. (234,3 km) E75 üzerinden


4 Gün: TETOVA(KALKANDELEN) – STRUGA - OHRİD (179 KM)
Otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası Ohrid'ye yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Tetova(Kalkandelen) ‘ da duruyor Alaca Camiini ziyaret ediyor ve İpek yolu ipek yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16.yüzyılda kurulan 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Ohrid gölünün batı kıyısı yönünde ilerleyerek göl kıyısındaki diğer bir şehir olan Struga'ya ulaşıyoruz. Struga’yı panoramik olarak görerek Ohride varis. Yürüyerek yapacağımız bu turumuz esnasında Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri (dışarıdan), Ohrid'li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Aziz Pant Alemon Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Ohrid Tekne turumuzu çıkıyoruz. Tur bitiminde otelimize yerleşiyoruz. Konaklamamız ve Makedonya Folklor Gösterili akşam yemeğimiz otelimizde.

• Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
• Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
• Öğle Yemeği : Rehberimizin tavsiyesiyle mola tesislerinde ekstra olarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
• Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
• Gece Eğlencesi : Otelimizde; Akşam yemeği esnasında Makedon Folklor Gösterisi tur ücretine dahildir.
• Konaklama : 4* otellerde konaklanacaktır.
• Otele Giriş Saati : Turların süresine bağlı olarak tahmini: 19:30

Günlük Rota : 2 sa. 43 dk. (173,4 km) A2 ve E65 üzerinden


5 Gün: OHRID – TİRAN (134 KM) TİRAN- İŞKODRA (100 KM) İŞKODRA–BUDVA (90 KM) DUBROVNİK – TREBINJE (33,2 KM)
Otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası Tiran’a yola çıkıyoruz.Tiran panaromik şehir turu esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları. Tiran turumuzun ardından Arnavutluk`taki son duragimiz olan Iskodra`ya geciyoruz.İşkodra’da kısa bir mola sonrası Bar ve Petrovac üzerinden son yıllarda Avrupa jet sosyetesinin uğrak yeri olan Kotor’a hareket. Yol güzergahımızda bakır bir koy üzerinde bulunan Sveti Stefan Adasını panoramik olarak tepeden seyir ve fotoğraf molası. Ardından Adriyatik sahillerindeki manzaralı yollar eşliğinde Budva’yı otobüs ile panoramik olarak gördükten sonra Kotor Körfezi'nin içinde yer alan Kotor'a varış. Kotor’da; Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri, Tarihi Saat Kulesi gezileri sonrası serbest zaman. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.Akşam yemeğinden sonra Dubrovnik turumuzu gerçekleştiriyoruz.Geç saatte otelimize konaklamaya dönüyoruz.

ARNAVUTLUK:
Arnavutluk, resmî adı Arnavutluk Cumhuriyeti, Balkanlar'da bir ülkedir. Komşuları kuzeyde Karadağ, kuzeydoğusunda Kosova, doğusunda Kuzey Makedonya ve güneyinde Yunanistan'dır. Ayrıca ülkenin batıda Adriyatik Denizi ve güneybatıda İyonya Denizi'ne kıyısı vardır. 
Dil: Arnavutça
Para birimi: Arnavut Leki

TİRAN:
Tiran Arnavutluk'un başkenti ve en büyük şehridir. Şehrin nüfusu 2015 yılı itibarı ile nüfusu 800,986'dır. Şehrin adı eski Yunanca'da mutlak güç sahibi yönetici anlamına gelir. Tiran, Dalmaçya Denizi'ne kıyısı olmamasına rağmen, Arnavutluk'un sahil kesimine ulaşmak için en uygun geçiş noktasıdır.

KARADAĞ:
Karadağ, Balkanlar'da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica'dır. Anayasasında Karadağ "demokratik, refah ve çevreci bir ülke" olarak tanımlanır. 
Dil: Arnavutça,Boşnakça,Hırvatça,Sırpça
Para birimi: Euro

BUDVA:
Budva, Karadağ'da sâhil şehri. Yaklaşık 10.000 kişilik bir nüfusa sâhip olan şehir Budva Beldesinin de merkezidir. Budva şehrinin bulunduğu bölge ülke turizminin merkezi konumundadır. Şehir 2500 yıllık geçmişiyle Adriyatik Denizi kıyısındaki en eski yerleşim yerlerinden biridir. 

HIRVATİSTAN:
Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti, Avrupa'da Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan üniter demokratik bir parlamenter cumhuriyet. Başkenti aynı zamanda en büyük kenti Zagreb olan devlet, başkentin dışında 20 idari bölgeye bölünmüştür.
Dil: Hırvatça
Para birimi: Euro

DUBROVNİK:
Dubrovnik ya da eski adıyla Ragusa, Hırvatistan'ın Adriyatik Denizi sahilinde bulunan, Orta Çağdan kalma tarihi eserleri ile ünlü şehri. Şehrin nüfusu 49.000'dir. Hırvatistan 'ın 1991'de Yugoslavya'dan ayrılışı sırasında çıkan iç savaşta, Sırp saldırıları nedeniyle şehirdeki tarihi eserler önemli ölçüde zarar gördü.

• Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
• Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
• Öğle Yemeği : Rehberimizin tavsiyesiyle serbest zamanda ekstra olarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
• Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
• Konaklama : 4*  otellerde konaklanacaktır.
• Otele Giriş Saati : Turların süresine bağlı olarak tahmini: 19:00

Günlük Rota : 6 sa. 40 dk. (407,5 km) E852 üzerinden


6 Gün: TREBİNJE - POÇİTELİ - BLAGAJ - MOSTAR - SARAYBOSNA (273 KM)
Otelimizde ki erken kahvaltı sonrası Mostar’a hareket. Yol üzerinde eski Osmanlı Köyü Poçitel’in otobüs ile panoramik görülmesi sonrasında Blagaj Bölgesini 1446 yılında hakimiyetine alan Osmanlı ordularının arasında bulunan akıncılar tarafından yapılan ve Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagay'ı geziyoruz. Tekke'nin dışarıdan fotoğraflanması ardından Mostar'a geçiyoruz. Mostar şehrinde tarihi Mostar Köprüsü, Tarihi köşk, Mehmet Bey Camisi‘nden Mostar’ı seyir ve Karagöz Camisi‘ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte buluşma sonrasında Mostar‘dan ayrılış ve yol boyunca muhteşem bir doğayla ünlü Neretva Nehri bizi takip ediyor. Yolculuğumuza Jablanica (Yablanitza) yolu üzerinde Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görülmesinin ardından Konjic (Konyitz) şehri ile devam ediyoruz. Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan Meşhur Konjic (Konyitz) Köprüsünü gördükten sonra Saraybosna'daki otelimize hareket. Otelimize varış ve odalarımıza yerleşme. Otelde; Boşnak Folklor Gösterisi eşliğinde Akşam yemeği ve konaklama.

BOSNA - HERSEK:
Bosna-Hersek, Balkanlar'da 51.197 km²'lik yüz ölçümü ve 2013 sayımına göre 3,531,159 nüfusa sahip ülkedir. Boşnaklar ülkenin %50,11'ini Sırplar %30,78'ini, Hırvatlar ise %15,43'ünü oluşturur. Ülke bir bütünü oluşturan Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar olmak üzere üç etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır.
Dil: Hırvatça,Boşnakça,Sırpça
Para birimi: Bosna –Hersek Markı
 
SARAYBOSNA:
Saraybosna, 2007 yılı sayımlarına göre 619.030 kişilik nüfusuyla Bosna-Hersek’in başkenti ve en büyük kentidir. Saraybosna, ayrıca Bosna-Hersek Federasyonu'nun ve fiilî başkenti Banyaluka olan Sırp Cumhuriyeti'nin de hukukî başkentidir. Saraybosna Kantonu'nun da merkezidir.
 
• Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
• Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
• Öğle Yemeği : Rehberimizin tavsiyesiyle serbest zamanda ekstra olarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
• Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama : 4*  otellerde konaklanacaktır.
• Otele Giriş Saati : Turların süresine bağlı olarak tahmini: 19:00
 
Günlük Rota: 3 sa. 32 dk. (203,0 km) M20 ve M18 üzerinden


7 Gün: SARAYBOSNA - BELGRAD (292 KM)
Otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası Saraybosna şehir turumuzda; Baş Çarşı, Kurşunlu Medresesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının Oğlu Gazi Hüsrev Bey Camisi, Kütüphane, Saat kulesi, Katolik Katedrali, Fatih Sultan Mehmet’e hediye edilen Hünkar (Fatihova) Camisi, Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olarak bilinen Latin Köprüsü, Şehrin Koruyucusu Sönmeyen Ateş, Pazar Yeri Şehitliği, Osmanlı Kalesi ve Beyaz Tabyanın panoramik olarak görülmesi sonrasında Bosna'nın kurucusu Aliye İzzet Begoviç Anıt Mezarı ve Kovaçi Şehitliği'nin gezilmesi ardından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a hareket. Yolcuğumuz esnasında vereceğimiz extra öğle yemeği molası sonrasında akşam saatlerinde Belgrad’a varış. Otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama 

SIRBISTAN:
Sırbistan ya da resmî adıyla Sırbistan Cumhuriyeti, Balkanlar'da yer alan bir devlettir. Sırbistan-Karadağ’ın ayrılmasıyla oluşmuştur. Kuzeyinde Macaristan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Karadağ, güneyinde Kuzey Makedonya ve Kosova, doğusunda Romanya ve Bulgaristan bulunur.
Dil: Sırpça
Para birimi: Sırp Dinarı

BELGRAD:
Belgrad, Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ve 1, Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir.
 
• Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
• Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
• Öğle Yemeği : Rehberimizin tavsiyesiyle serbest zamanda ekstra olarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
• Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
• Konaklama : 4*  otellerde konaklanacaktır.
• Otele Giriş Saati : Turların süresine bağlı olarak tahmini: 20:00
 
Günlük Rota : 4 sa. 45 dk. (292,3 km) M19 üzerinden


8 Gün: BELGRAD - SOFYA (395 KM)
Otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası Belgrad‘ta Yeni Adalet Sarayı, Federal Parlamento, Terazije Caddesi, Ulusal Tiyatro, Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı (İstanbul Kapısı, Sokullu Mehmet Paşa Kapısı, Askeri Müze), Şehit Damat Ali Paşa Türbesini geziyoruz. Bayraklı Camiini ziyaretin ardından panoramik olarak Sava Katedrali’ni görüyoruz ve Sofya‘ya hareket. Yol güzergahımızda öğle yemeği molası sonrasında yolculuğumuza devam ediyoruz. Akşam saatlerinde Sofya’ya varış. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve Konaklama. 

BULGARİSTAN:
Bulgaristan, resmî adıyla Bulgaristan Cumhuriyeti, Balkanlar'da yer alan ülke. Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 110 bin 994 kilometrekarelik yüzölçümüyle Avrupa'nın en büyük 16. ülkesidir.
Dil: Bulgarca
Para birimi: Bulgar Levası

SOFYA:
Sofya, Bulgaristan'ın başkenti ve en büyük şehri. Nüfusu yaklaşık 1,3 milyon kişidir. Balkan Yarımadasının  merkezinde, Bulgaristan'ın batısındaki Sofya Havzasında yer alır.

• Otobüs İçinde : Su, çay, nescafe, meşrubat ikramı tur ücretine dahildir.
Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe alınacak olup, tur ücretine dahildir. 
Öğle Yemeği : Rehberimizin tavsiyesiyle serbest zamanda ekstra olarak yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama : 4*  otellerde konaklanacaktır.
Otele Giriş Saati : Turların süresine bağlı olarak tahmini: 19:00

Günlük Rota : 4 sa. 31 dk. (391,7 km) А1 üzerinden


9 Gün: SOFYA - PLOVDİV - İSTANBUL (567 KM)

Otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası panoramik turumuzda Sofya‘da; St. Nedelya Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başkanlık Sarayı, Parlamento Binası, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Banya Başı Camii, Ulusal Tiyatro, Alexander Meydanı, Vitoşa Caddesi'ni gördükten sonra Plovdiv (Filibe)’e hareket. Öğle yemeği için vereceğimiz mola sonrasında Plovdiv’e varış. Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Plovdiv, Makedon, Trak ve Roma krallıkları döneminde tarihte hep farklı isimlerle yer almış, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de Filibe ismini almıştır. Burada yapacağımız panoramik şehir turunda; Cuma Camii, Antik Stadyum, Drama Tiyatro ve Eski Plovdiv görülecek yerlerdir. Ardından Türkiye'ye hareket. Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Free shop’ta vereceğimiz serbest zaman ardından İstanbul'a hareket. İstanbul’a varışımıza takiben gerekli molalar sonrası sabah saatlerinde İstanbul’a varış. 
 
Keyifli Bir Gezinin Ardından Bir Başka Gezi Merkezi Organizasyonunda Buluşmak Üzere.

Günlük Rota : 5 sa. 46 dk. (550,9 km) Avrupa Otoyolu/O-3



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    GENEL ŞARTLAR ve NOTLAR '' LÜTFEN OKUYUNUZ ''
    1-) Otobüs İle ulaşımlı turlarda minimum 30 kişi katılım ve üstü olması durumunda turumuz otobüs ile gerçekleşecek olup, katılım sayısının 30 kişinin altında kalması durumunda önceden haber vermek kaydıyla kişi sayısına uygun özel dizayn araçlarımız ile turlarımız gerçekleştirilecektir. Turun acentemiz tarafımızdan İptali durumunda son bildirim tarihi tur kalkışından 7 gün öncesidir ve tur başka bir tarihe ertelenebilir.
    2-) Gezi Merkezi, gerekli gördüğü durumlarda; tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
    3-) Gezi Merkezi, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Konaklama yapılan şehirlerde ulusal düzeyde kongre, fuar, ulusal bayram veya tatil dönemi olması durumunda konaklamalar çevre şehirlerde/ilçelerde yapılabilir. 
    4-) Üç kişilik odalarda 3.yatak uygulaması olup, 3.yatak standart yataklardan  küçüktür. Çocuk indirimi sadece iki (2) yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.
    5-) Turun acentamız tarafından mücbir sebepler dışında iptali durumunda vize acentemiz tarafından alınmış ise ücreti iade edilir. Aksi durumlarda vize ücreti iadesi yapılmaz.
    6-) Programlarda belirtilen geziler belirtilen gün/günler dışında başka bir gün yapılabilir. Program içerisinde verilecek serbest zaman, mola ve öğle yemeği süreleri rehberlerimiz tarafından belirlenir. 
    7-) Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle yolların kapalı olması durumunda gezi ya da turlar yapılamaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gezi Merkezi sorumlu tutulamaz.
    8-) Gezi Merkezi Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Gezi Merkezinin hiç bir sorumluluğu yoktur. Gezi Merkezi sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Gezi Merkezi’nin herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
    9-) T.C. vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile acentemizden temin edebileceğiniz “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gezi Merkezi sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
    10-) Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan Gezi Merkezi sorumlu değildir.
    11-) Programda ekstra olarak belirtilen geziler yeterli katılım olmaması halinde yapılamayabilir. Turların yapılamamasından Gezi Merkezi sorumlu tutulamaz.
    12-) Tur başlangıç tarihinden 30 gün öncesine kadar kesin kayıt yaptırdığınız turu koşulsuz iptal edebilir veya tarih değişikliği yapabilirsiniz. Tur başlangıç tarihinden 30 günden az süre kalan iptallerde ücret iadesi yapılmaz. 
    13-) Tur iptallerinde ücret İadeleri; misafirlere ödeme şekillerine göre yapılır. Döviz olarak yapılan ödemeler döviz cinsinden, TL olarak yapılan ödemeler TL cinsinden ödeme şekillerine göre iade edilir. Ücret iadelerinde kur farkı talep edilemez.
    14-) Tarih değişikliği talebi misafirlerin istedikleri tur tarihinin müsait olması durumunda gerçekleşecek olup, koltuk numarası ise müsaitlik durumuna göre verilmektedir. Bir önceki kayıt alınan turdaki koltuk numarası ile tarih değişikliği yapılan turda aynı koltuk numarası garantisi verilememektedir.
    15-) Seyahat sigorta poliçesi tur başlangıç tarihinden otuz (30) gün öncesinde kesilerek tur esnasında misafire teslim edilir. Seyahat sigortası kapsamında olacak tur iptal talepleri ile ilgili maddeler paket tur sözleşmesinde belirtilmiştir. Seyahat sigortası kapsamında talep edilecek ücret iadelerinde işlem süresi; talep tarihinden  itibaren minimum iki (2) ay içerisinde sonuçlanır. Ücret iadesinin onaylanması durumunda iadeler misafirlerin kendi isimlerine olan banka hesap numaralarına ilgili sigorta şirketi tarafından yatırılır.
    16-) Araçlarımız; Mercedes Tourismo ve Travego, Temsa Safir ve Maraton, Neoplan Cityliner ve Tourliner, Man Fourtuna marka otobüslerden oluşmakta olup, 46 kişi veya 50 kişi koltuk kapasitesine sahiptir. Koltuk numara yerleri otobüs markalarına göre farklılık gösterebilir. 
    17-) Belirtilen şartlar ve notlar paket tur sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Misafirlerimiz bu şartları kabul ederek turu satın almışlardır. Kesin kayıt esnasında; tur rezervasyon formu ve paket tur sözleşmesinin dikkatlice okunmasını tavsiye ederiz.


    GEZİ MERKEZİ’Nİ BU TURDA  NEDEN TERCİH ETMELİYİM?
    ► Uzun süreli seyahatlerde otobüs yolculuğunun önemli olduğunu bildiğimiz için; seyahat süresince bölge bilgisi olan deneyimli kaptanları tercih ederek yolculuğunuzu konforlu hale getirdik. Otobüslerimizde tur süresince günde bir sefer otobüs içi sıcak- soğuk ikram, su ikramı yapılmaktadır. 
    ► Otobüslerimizde; turu satın alırken seçtiğiniz koltuk numarasında seyahat imkanı ile tur süresince yaşanabilecek koltuk kargaşasını ortadan kaldırdık. Bu turumuzda; günlük koltuk değiştirme uygulamamız yoktur.
    ► Deneyimli rehberlerimizin; Türkçe anlatımları ile Balkanların tarihi ve kültürel dokusu hakkında daha fazla bilgi öğrenme imkanına sahip olacaksınız.
    ► Merkezi veya merkeze yakın 4* otellerde kahvaltı ve akşam yemeği tur ücretine dahil olarak konaklama yapma imkanına sahip olacaksınız.
    ► Ohrid'de Makedon Folklor Gösterisi ve Saraybosna da Boşnak Folklor Gösterisi ile bölgelerin yöresel halk oyunlarına tanıklık etme imkanına sahip olacaksınız.
    ► Otobüs seyahatlerinde tur programının ilk günü çok önemlidir. Biz misafirlerimizin daha az yolculuk etmesi için ilk gün konaklama bölgesini SELANİK olarak seçerek ilk günün yol yorgunluğunu sizler için azalttık. Bu sayede Yunanistan’da daha fazla yer görme imkanına sahip olacaksınız. 
    ► Bilmediğiniz bir ülkede sabah saatlerinde kahvaltı için ne yiyeceğiz sorusuyla baş başa kalmamanız için Türk damak zevkine uygun olarak otobüste ‘’İLK GÜN KAHVALTI'' da tur ücretine sizler için dahil ettik. 

     


    İptal Şartları
    https://www.ultraherseydahil.com/bastan-basa-balkanlar-turu-luks-otobusler-ile

    Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:34/1 Kadıköy - İstanbul
    0216 414 59 59


    Bu çıktı 28.03.2024 22:32 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.