Lviv Turu - Türk Hava Yolları İle - 29 Ekim Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL - LVIV 29 EKİM 2020 PERŞEMBE

İstanbul Yeni Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde uçuşumuzdan 2,5 saat önce 05.45’te buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK441 sefer sayılı uçuşu ile 08:15’te Lviv’e uçuyoruz. Yerel saat ile 09:20’de Lviv’e varıyoruz. İkinci Dünya Savaşı’nda zarar görmemiş ender yerleşimlerinden Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kentlerden biri. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, Gotik ve Rönesans üslubunda yapılmış, günümüzde hemen hemen tamamı korunmuş binalarıyla şirin bir Doğu Avrupa kenti. Rus yönetiminde hemen hiç kalmamış olan kent, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturuyor. Varışımızın ardından gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuzda farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, “Aslanlar Kenti” adıyla anılan Lviv kentinin opera binasını, ünlü Maria Zankovetska Tiyatrosu’nun binasını, Svobada Meydanı’nı, uzaktan Lviv Kalesi’ni, St George Yunan-Katolik Katedrali’ni, Cizvitlerden kalma Aziz Petrus ve Pavlos Kilisesi’ni, Dominik Katedrali ve Manastırı’nı, Katedral Meydanı’ndaki Boim Şapeli’ni, Rynok Meydanı’nı görecek olup, kentin farklı yüzleri hakkında fikir edineceğiz. Yerel bir restoranda “Hoş geldiniz” akşam yemeği. Konaklamamız Lviv’de ki otelimizde.



2 Gün: LVIV 30 EKİM 2020 CUMA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek, tüm gün sürecek olan ekstra Eczacılık Müzesi, Çikolata Fabrikası Satış Mağazası, Kahve Fabrikası ve Arsenal (silah deposu), Potocki Sarayı, Lontskogo Hapisanesi ve Ulusal Müzesi Turu’na katılabilirler. Konaklamamız Lviv’deki otelimizde. 


Eczacılık Müzesi, Çikolata Fabrikası Satış Mağazası, Kahve Fabrikası ve Arsenal (silah deposu), Potocki Sarayı,  Lontskogo Hapisanesi ve Ulusal Müzesi Turu |55 Eur Kişi Başı
Bu turumuzda yüzlerce yıl önce insanların hastalıklarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi’nin ardından içinde Osmanlı’ya da ait silahların bulunduğu meşhur silahlıkları göreceğiz. Daha sonra dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve dört katlı satış merkezine gezip ardından Kahve Fabrikası’nda bir kahve molası vereceğiz ve sonrasında Potocki Ailesi’nin kendileri için 1880’lerde yaptırdığı Potocki Sarayı’nı gezeceğiz. Saray Sovyet döneminde düğün organizasyonları için kullanıldı. Günümüzde konut Ukrayna Cumhurbaşkanlığına aittir. Son olarak Lviv’de yıllardır farklı görüşlerden siyasi mahkûmların hapsedildiği, eski bir hapishane olan ancak günümüzde müzeleştirilmiş Lontskogo Hapisanesi ve Ulusal Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. 



3 Gün: LVIV 31 EKİM 2020 CUMARTESİ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek öğle yemekli Şatolar turu’na katılabilirler. Konaklamamız Lviv’deki otelimizde.


Öğle yemekli Şatolar turu | 70 Eur Kişi başı 
Bu esktra gezimiz sırasında Lviv bölgesinde 16. Yüzyıldan kalma tarihi şatolardan en önemli 2 tanesini görme imkânımız olacak, kendinizi adeta şövalyeler zamanında hissedecek ve şövalye kıyafetleri ile fotoğraf çektirme imkânına sahip olacaksınız. Şato gezilerinin ardından öğle yemeğimizi aldıktan sonra otelimize transfer oluyoruz. 



4 Gün: LVIV- İSTANBUL 1 KASIM 2020 PAZAR

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında geçmişten bugüne Ukrayna köy yaşamının sergilendiği açık hava müzesi olan Etnoğrafya Parkı’nı gezeceğiz. Ardından yüzlerce yıllık ağaçları, kuş sesleri ve dingin ortamın her biri olağanüstü bir ustalığın eseri olan mermer heykellerle buluştuğu, film setini andıran Lychakiv Mezarlığı’nı gezeceğiz. Gezilerimizin ardından havalimanına transfer. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK416 sefer sayılı uçuşu ile 21:10’da İstanbul’a hareket. 2 Kasım 2020, saat 00:25’te İstanbul’a varışımızın ardından turumuzun sonu. Bir sonraki organizasyonumuzda görüşmek dileği ile.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Gidiş

    Dönüş

    Tarihler

    Günler

    İstanbul - Lviv

    Lviv - İstanbul

    Lviv

    Lviv

    29.10.2020

    01.11.2020

    Perşembe

    Pazar

    08:15 - 09:20

    21:10 - 00:25+1 








    EKSTRA TURLAR:

    TUR

    ÜCRETİ

    Eczacılık Müzesi, Çikolata Fabrikası Satış Mağazası, Kahve Fabrikası ve Arsenal (silah deposu), Potocki Sarayı,  Lontskogo Hapisanesi ve Ulusal Müzesi Turu

    55 EUR

    Öğle yemekli Şatolar Turu

    70 EUR

    TOPLAM

    125 EUR

     

    • Ekstra turlar Türkiye’den alındığında 125 EUR olan 2 turdan oluşan esktra tur paketi 100 EUR olacaktır.
    • Ekstra tur indirimi Türkiye’den satın alındığı takdirde geçerli olup tur esnasında satın alınması halinde herhangi bir indirim uygulanmamaktadır.

     

    UKRAYNA
    Ukrayna, Doğu Avrupa’da, güneyinde Moldova ve Romanya, batısında Slovakya, Polonya ve Macaristan, kuzeyinde Beyaz Rusya ve doğusunda Rusya ile komşudur. Ukrayna adı, eski Slav dilinde "sınır ülkesi" anlamına gelmektedir ancak şimdi bilimsel çevrelerde başka görüşler de vardır. Tamamı Avrupa'da olan en geniş ülke ve Avrupa'daki en geniş ikinci ülkedir (Rusya'nın Avrupa'daki bölümünden sonra). Ukrayna yasama, yürütme ve yargının ayrı olduğu, yarı başkanlık sistemi ile yönetilen bir üniter devlettir. Başkenti ve en büyük şehri Kiev'dir. Ukrayna topraklarında 7 adet UNESCO Dünya Mirası bulunmaktadır.

     

    Resmi dili; Ukraynaca
    Para birimi; Grivna
    İklim; Ilıman - Karasal iklim
    Priz tipi: C/F tipi


    Lviv 
    Lviv, 1265 yılında Galiçya Kralı Danylo Haltsky ve oğlu tarafından Lev tarafından kuruluyorAslan anlamına gelen Lev zamanla Lviv’e dönüşüyor. Bu yüzden şehrin ambleminde ve birçok yerinde aslan figürlerine rastlanır. Şehrin tarihi merkezi UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış ve koruma altında. Tarihi Galiçya bölgesinin merkezi olma özelliğini taşır. Şehir tarihi yapısını 2. Dünya Savaşı'nda korumayı başarmıştır. Lviv, Ukrayna’nın kültür başkenti konumundadır. İkinci dünya savaşı zamanında Polonyalı’ların yaşadığı bir şehirken, savaş sonrası Polonya’nın batıya kaydırılmasıyla Ukrayna topraklarına katılmıştır. Kiliseleri, müzeleri ve opera binasıyla olduka önemli bir tarihi kent kabul edilen Lviv, mimari ve kalitesiyle tam bir Avrupa kenti niteliğindedir. Çoklu kültürel yapıya sahip şehirde Polonyalılar, Yahudiler, Ukraynalılar, Almanlar ve diğer birçok irili ufaklı toplum yüzyıllardır birlikte yaşıyorlar.

     


    İptal Şartları
    https://www.ultraherseydahil.com/lviv-turu-turk-hava-yollari-ile-29-ekim

    Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:34/1 Kadıköy - İstanbul
    0216 414 59 59


    Bu çıktı 23.04.2024 23:52 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.