Roma & Floransa Turu - Türk Hava Yolları İle Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL – ROMA 28 EKİM 2020 ÇARŞAMBA

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde uçuşumuzdan 2,5 saat önce 06.30’da buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1861 sefer sayılı uçuşu ile 09.00’da Roma’ya uçuyoruz. Yerel saat ile 09.45’de Roma’ya varıyoruz. Roma’ya varışımızın ardından yapacağımız şehir turumuzda Roma’ya varışımızın ardından yapacağımız şehir turumuzda Kolezyum, Roma Forumu, San Pietro Meydanı, Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Venedik Meydanı, II Vittorio, Emanuele Anıtı, Imperial Forumu, Via Del Corso görülecek yerler arasında. Turumuzun bitiminde otele transfer ve check-in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.. Odalara yerleştikten sonra akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Geceleme Roma’daki otelimizde



2 Gün: ROMA 29 EKİM 2020 PERŞEMBE

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Napoli & Pompei turuna katılabilirler. Geceleme Roma’daki otelimizde.
 
Napoli & Pompei Turu | 110 € Kişi Başı
Roma’dan yaklaşık olarak 3 saatlik mesafede bulunan UNESCO Dünya Mirası listesindeki Pompei Antik Kenti ile güne başlıyoruz. MS 79 yılında eteklerine kurulduğu Vezüv Yanardağının patlaması sonucu kayıplara karışan kentin yaşayışına dair bilgiler alırken sokaklarında dolaşarak kazılar ile günümüze kadar çıkarılan evleri, mozaikleri ve taşlaşmış insanları inceleme fırsatı bulacağız. Günümüzün ikinci durağı ise Napoli. Şehre varışımızla birlikte yapılacak turumuzda Napoli Limanı, San Carlı Tiyatrosu, I. Umberto Galerisi, San Francesco Di Paola Bazilikası, Kraliyet Sarayı, Castel Nuovo, Plebiscito Meydanı görülecek yerler arasında.

 



3 Gün: ROMA - FLORANSA 30 EKİM 2020 CUMA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip Floransa’ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3,5 saatlik yolculuğumuzun ardından Floransa’ya varıyoruz. Yürüyerek gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuza 1296 – 1436 yılları arasında inşa edilen ve şehrin sembollerinden biri olan Santa Maria Del Fiore (Duomo) Katedrali ile başlıyoruz; Arno nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, San Giovanni Battista, Vaftizhane, Signoria Sarayı, saat kulesi görülecek yerler arasında. Geceleme Floransa’daki otelimizde.



4 Gün: FLORANSA 31 EKİM 2020 CUMARTESİ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Toscana turuna katılabilirler. Geceleme Floransa’daki otelimizde.


Toscana Turu | 110 € Kişi Başı
Gezimize 1987 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş olan Pisa Kulesi ile başlıyoruz. 1178 yılında üçüncü katını da çıktıktan sonra eğilmesi bir türlü durdurulamamış kulenin yanı sıra vaftizhane, katedral ve Miracoli Meydanı da göreceklerimiz arasında. Fotoğraf molamızın ardından Toskana’nın kalbindeki San Gimignano’ya doğru yola çıkıyoruz. Etrafı surlarla çevrili bu Ortaçağ kasabasının antik ruhunu bugün dahi hissedebiliyor olmanın zevkine varacağımız bir yürüyüş turu bizleri bekliyor. Gezimize son olarak yine UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan ve İtalya’nın en çok turist çeken kentlerinden biri olan Siena ile devam ediyoruz. Kentin kendine has dar sokaklarında yapacağımız yürüyüş sonrası Campo Meydanı’ndaki cafelerde soluklanma ve kentin tadını çıkarmak için serbest zaman veriyoruz. 



5 Gün: FLORANSA - İSTANBUL 01 KASIM 2020 PAZAR

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip İtalya’nın sakin kasabalarından Lucca’ya doğru yola çıkıyoruz. 12. yüzyıldan beri ayakta bulunan Rönesans kentinin, çevresini saran surlar ile turumuza başlıyoruz. Kentte yapacağımız yürüyüşümüzde Piazza Anfiteatro, San Paolina, Piazza San Michele, San Frediano Kilisesi, San Martino Katedrali görülecek yerler arasında. Kentin ortaçağdan kalma evlerini ve sokaklarını keşfetmeniz için serbest zaman. Gezimizin ardından rehberimizin belirteceği saatte havalimanına transfer. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1326 sefer sayılı uçuşu ile 18.30’da İstanbul’a hareket. Saat 23.05’te İstanbul’a varışımızın ardından turumuzun sonu. Bir sonraki organizasyonumuzda görüşmek dileği ile.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

     

                                                                                        UÇUŞ DETAYLARI

    TK 1861 28 EKİM ISTFCO 0900 0945

    TK 1326 01 KASIM BLQIST 1830 2305

     

    EKSTRA TURLAR:

    TUR

    ÜCRETİ

    Napoli & Pompei

    110 EUR

    Toscana Turu

    110 EUR

    TOPLAM

    220 EUR

     
    • Ekstra turlar Türkiye’den alındığında 220 EUR olan 2 turdan oluşan avantajlı ekstra tur paketi yaklaşık %20 özel indirim ile 175 EUR olacaktır.
    • Ekstra tur indirimi Türkiye’den satın alındığı takdirde geçerli olup tur esnasında satın alınması halinde herhangi bir indirim uygulanmamaktadır. 


    TAHMİNİ HAVA DURUMU
    Gideceğiniz tarihler ortalama hava sıcaklıkları aşağıdaki gibidir. Lüfen geziye gitmeden önce güncel sıcaklıkları kontrol ediniz.

     

    ŞEHİR

    TARİHLER

    SICAKLIK

    ROMA

    28 – 30 EKİM 2020

    17 0C / 10 0C

    FLORANSA

    30 EKİM – 01 KASIM 2020

    19 0C / 10 0C


    ŞEHİR HAKINDA


    İTALYA
    MÖ 800 yılının Etrüsk kültüründen günümüze evrilmiş olan İtalya, Güney Avrupa’da ve Akdeniz kıyısında yer alan bir yarımadadır. 302 bin metrekare yüzölçümüne sahip ülke dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında gelmektedir. Ülke içine dağılmış 51 adet UNESCO Dünya Mirası Listesi alanı bulunmaktadır.   
    Resmi dili; İtalyanca
    Para birimi; Euro
    İklim; Akdeniz iklimi
    Priz tipi: L tipi

    Roma
    İtaya’nın başkentidir. Ülkenin batısında Tiber nehri üzerinde konumlanmıştır. Yaklaşık 3000 yıllık tarihi sayesinde bir açık hava müzesi gibi olan kentte görülecek yerlerin başında tarihi Vatikan kenti, ihtişamlı Kolezyum arenası, romantik Trevi Çeşmesi, görkemli İspanyol Merdivenleri, gizemli Pantheon en başta gelmektedir. 


    Floransa
    Toskana bölgesinin başkenti olan Floransa’nın tarihi MÖ 59 yılına kadar dayanmaktadır. Sanatçılara verdiği destek sayesinde Rönesans akımının başlamasına katkıda bulunan kentte bulunan müzeleri ziyaret etmek için bugün milyonlarca kişi akın akın şehre gelmektedir. Dante’nin eserlerinde ilham aldığı, Medici ailesinin ihtişamlı yaşamını sürdürdüğü, Leonarda Da Vinci ve Michelangelo gibi sanatçıların muhteşem eserler verdiği bu kenti görmek kendinize verebileceğiniz en iyi hediye olacaktır.


    NOTLAR :

    • Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
    • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
    • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
    • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
    • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden,  Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. 
    • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Gezi Merkezi'nin yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
    • Gezi Merkezi; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
    • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
    • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile 
    gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gezi Merkezi sorumlu tutulamaz.
    • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.
    • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
    • Programda dahil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.
    • Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile esktra turlar yapılabilir. 
    • Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. 
    • Şehir turu ilk gün rötar vs nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günlerde şehir turumuz gerçekleşebilir.

    İptal Şartları
    https://www.ultraherseydahil.com/roma-floransa-turu-turk-hava-yollari-ile

    Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:34/1 Kadıköy - İstanbul
    0216 414 59 59


    Bu çıktı 19.04.2024 19:57 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.